Oct 30, 2010

Uuniomenat



Vielä yksi syksyinen postaus oman maan antimista, vaikka talvi jo kolkutteleekin ovella ja omat omput on syöty jo. Tosin näitä herkkuja voi tehdä ympäri vuoden, ulkomaisista omenoista vaan kannattaa kuoret ottaa pois. Jostain syystä en ole koskaan aiemmin tehnyt uuniomenoita, enkä kyllä tajua miksi. Tuo kinuski, mikä syntyy vuuan pohjalle on aivan ihanaa ja omenan kirpeys sekä vaniljajäätelön kylmyys tasapainottavat koko makuelämyksen. Suosittelen siis lämpimästi, ja nämä ovat vielä ihan ylihelppoja tehdä.

Tässä ohjetta (alkuperäinen Helsingin Sanomine sivuilta)

4-6 omenaa (jos isoja niin 4 riittää)
25 gr voita
0,5 dl siirappia
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia

Poista omenista kodat omenaporalla (tai veitsellä), ulkomaisista myös kuoret. Asettele voideltuun uunivuokaan reiät ylöspäin. Sekoita täyteainekset keskenään tahnaksi ja täytä omenat sillä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön kanssa.

No comments: